Partij voor de Dieren wil onderzoek naar gevaren kunstgras


9 oktober 2016

Pijnacker-Nootdorp, 9 oktober 2016 – De gemeente Pijnacker-Nootdorp moet onderzoeken of er in de plaatselijke kunstgrasvelden kankerverwekkende stoffen zijn verwerkt. Daarvoor pleit de Partij voor de Dieren naar aanleiding van de uitzending van het tv-programma Zembla.

In dat programma wezen verschillende wetenschappers op de risico's voor de gezondheid van kunstgrasvelden. Het kan zijn dat in de rubberdeeltjes, die verwerkt zijn in het kunstgras, polycyclische aromatische koolwaterstoffen (pak’s) zitten. In bepaalde concentraties kunnen die stoffen kankerverwekkend zijn.

Ook in Pijnacker-Nootdorp wordt gebruik gemaakt van kunstgrasvelden. De Partij voor de Dieren in deze gemeente vraagt burgemeester en wethouders wat zij vinden van de uitspraken over de gevaren voor de gezondheid van kunstgras, als daar kankerverwekkende stoffen in verwerkt zijn.

De partij wil weten of er in de kunstgrasvelden, die de gemeente Pijnacker-Nootdorp beheert, kankerverwekkende deeltjes voorkomen. Als dat niet bekend is, dan zou de gemeente daar onderzoek naar moeten laten doen en de uitkomsten daarvan zo snel mogelijk bekend moeten maken. Mocht er inderdaad sprake zijn van gevaarlijke stoffen in het kunstgras, dan wil de Partij voor de Dieren horen welke maatregelen de gemeente vervolgens gaat treffen.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil onderzoek naar doodsoorzaak zwanen Nootdorp

Pijnacker-Nootdorp, 18 september 2016 – De gemeente Pijnacker-Nootdorp moet onderzoek laten doen naar de doodsoorzaak van dri...

Lees verder

Gemeente moet meer doen aan dierenwelzijn

Pijnacker-Nootdorp, 31 oktober 2016 – De gemeente Pijnacker-Nootdorp moet meer maatregelen nemen om het dierenwelzijn in de g...

Lees verder