Rotondes Pijnacker-Nootdorp verkeersveiliger maken

Pijnacker-Nootdorp, 20 januari 2017 – De gemeente Pijnacker-Nootdorp moet de verkeersveiligheid op rotondes in de gemeente vergroten. Dat stelt de Partij voor de Dieren in Pijnacker-Nootdorp naar aanleiding van veelvuldige aanrijdingen op rotondes waar vaak (brom)fietsers bij zijn betrokken.

Er vinden met regelmaat aanrijdingen plaats met (brom)fietsers op diverse rotondes binnen de bebouwde kom in Pijnacker-Nootdorp. De Partij voor de Dieren heeft hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

De partij wil weten hoeveel aanrijdingen er de afgelopen twee jaar hebben plaatsgevonden op rotondes in Pijnacker-Nootdorp, om welke rotondes het gaat, of het ging om aanrijdingen met (brom)fietsers en onder welke omstandigheden, zoals overdag, ‘s avonds, ‘ s nachts, en het zicht ter plaatse. Ook de snelheid en de rijrichting van de bromfietsers of (elektrische) fietsen kan een rol spelen. Ook vraagt de partij het college of hij een beeld kan schetsen van de hoofdoorzaken van de aanrijdingen.

Fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Pijnacker-Nootdorp, Carla van Viegen: “Het aantal aanrijdingen op rotondes met fietsers en bromfietsers in onze gemeente is zorgelijk. Daarom willen we nader onderzoek om te bepalen welke maatregelen er nodig zijn om de verkeersveiligheid op rotondes in onze gemeente te vergroten.”