Bufferzone bij Delfgauw blijft groen en wordt verbeterd


26 november 2021

De bufferzone tussen de A13 en de wijk Emerald in Delfgauw blijft bestaan en houdt zijn groene functie. Een amendement daarover van de Partij voor de Dieren in Pijnacker-Nootdorp, mede ingediend door Progressief Pijnacker-Nootdorp, Eerlijk Alternatief en D66, werd gisteren tijdens de bespreking van de Omgevingsvisie Pijnacker-Nootdorp met algemene stemmen aangenomen.

De tekst in de Omgevingsvisie over de bufferzone is aangescherpt. Daardoor komt alleen het terrein van het huidige tuincentrum Ranzijn in aanmerking voor mogelijke transformatie naar woningbouw. De bufferzone blijft zo gehandhaafd en de huidige groene functie wordt versterkt. Het gebied heeft een belangrijke functie als wijkpark. Dankzij het aangenomen amendement is het duidelijk dat iedereen in de bufferzone kan blijven recreëren, wandelen, spelen, de hond uitlaten enzovoort.

Fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Pijnacker-Nootdorp, Carla van Viegen: “We zijn blij dat de bufferzone Delfgauw nu duidelijk en transparant zwart op wit is vastgelegd. We bedanken wethouder Jense en de ambtenaar voor de hulp bij het juridisch inbedden ervan in de Omgevingsvisie.”

Gerelateerd nieuws

Pijnacker-Nootdorp geeft structureel geld aan wildopvangcentra Delft en Den Haag

Pijnacker-Nootdorp, 8 november 2021 – De gemeente Pijnacker-Nootdorp gaat structureel geld geven aan de wildopvangcentra in D...

Lees verder

Minder houtstook moet luchtkwaliteit verbeteren

Pijnacker-Nootdorp, 29 november 2021 – De gemeente Pijnacker-Nootdorp gaat houtstook door particulieren ontmoedigen. De gemee...

Lees verder

Betrokken persoon

Carla van Viegen

Carla is sinds 2014 fractievoorzitter PvdD. Zij wil dieren, milieu en kwetsbare groepen een stem geven en de gemeente groener maken!