Gemeen­teraad Pijnacker-Nootdorp in gesprek met jongeren


28 april 2021

Pijnacker-Nootdorp, 28 april 2021 – Op dinsdag 18 mei a.s. wil de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp graag in gesprek met jongeren, die in onze gemeente wonen. De gemeenteraadsleden zijn benieuwd naar hoe het met jongeren gaat en hoe zij aankijken tegen onze gemeente.

Jongeren tot 18 jaar kunnen nog niet actief meedoen in de politiek, maar zij leven in een tijd waarin er veel gaande is en waarbij zij daarin geen politieke stem hebben. De gemeenteraad wil daarom jongeren tussen de 12 en 20 jaar in de gelegenheid stellen mee te doen om de gemeenteraad te helpen goede besluiten te kunnen nemen. De gemeente heeft onder andere taken op het gebied van sociale ondersteuning en hulpverlening, ook aan jongeren, maar ook op het vlak van onderwijs, voorzieningen en dergelijke. Jongeren beleven deze tijd op hun eigen manier en hebben een mening over onderwerpen, die onze gemeente aangaan.

De gemeenteraad wil graag dat ook jouw stem wordt gehoord en wil daarom graag in gesprek met jullie: jongeren tussen de 12 en 20 jaar en praat met ons mee want jouw mening telt!

Waar gaan we het over hebben? Allereerst willen we graag weten hoe het met je gaat in deze moeilijke coronatijd. We zijn benieuwd naar wat je bezig houdt, waar jij je zorgen of boos over maakt, of juist goed vindt gaan. Een andere vraag is hoe je aankijkt tegen de voorzieningen in onze gemeente, zoals (het aantal) sportclubs, winkels, cultuurvoorzieningen, hangplekken, scholen, stageplekken en dergelijke. Wat heeft de gemeente voor jou te bieden, wat kan er verbeterd worden en wat mis je? En wat heb je zelf te bieden?

Wij hopen dat de coronamaatregelen rond genoemde datum versoepeld zijn. Als dat zo is, dan vindt het gesprek plaats in de Raadzaal van het bestuurscentrum aan de Emmastraat 165 in Pijnacker.

Kan dat rond de datum nog niet, dan vindt het gesprek plaats via Teams.

Doe mee en meld je aan via griffie@pijnacker-nootdorp.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk 15 mei a.s.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Meer betaalbare woningen voor starters door hergebruik leegstaande gebouwen

Pijnacker-Nootdorp, 2 maart 2021 – Pijnacker-Nootdorp zou leegstaande gebouwen en winkels kunnen laten ombouwen tot betaalbar...

Lees verder

Jaarverslag 2020 PvdD Pijnacker-Nootdorp

Jaarverslag 2020 PvdD Pijnacker Nootdorp

Lees verder

Betrokken persoon

Carla van Viegen

Carla is sinds 2014 fractievoorzitter PvdD. Zij wil dieren, milieu en kwetsbare groepen een stem geven en de gemeente groener maken!