Partij voor de Dieren eist ophel­dering na dood­ge­reden manne­tjes­zwaan


30 april 2024

Pijnacker-Nootdorp, 30 april 2024 Naar aanleiding van het tragische incident waarbij een mannetjeszwaan in Nootdorp is doodgereden, heeft de Partij voor de Dieren Pijnacker-Nootdorp vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Het mannetje werd doodgereden op het Oosteinde in Nootdorp, terwijl het vrouwtje op dat moment op het nest zat te broeden met maar liefst negen eieren.

De buurt is diep geraakt door dit voorval. "We moeten beter zorgen voor de vrij levende dieren in onze gemeente. Dit had voorkomen kunnen worden!" aldus Carla van Viegen, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp. Eerder was er contact geweest met de gemeente over de veiligheid van de zwanenpopulatie in het gebied, maar volgens bewoners zijn er door de gemeente geen maatregelen getroffen.

De Partij voor de Dieren Pijnacker-Nootdorp vraagt zich af waarom er geen hekken zijn geplaatst rondom het nest vlakbij een drukke weg, ondanks meerdere verzoeken van bewoners. "In dergelijke situaties moeten broedende zwanen en hun partners beter beschermd worden," aldus Carla van Viegen.

Het college wordt gevraagd om opheldering te geven en de reden waarom er geen hekken zijn geplaatst rondom het nest, zoals de gemeente vaker doet bij (verkeers)gevaarlijke situaties. Tevens wil de Partij voor de Dieren weten welke conclusies het college trekt uit deze situatie.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Versterking biodiversiteit en diervriendelijke verlichting bij aanleg Metropolitane Fietsroute

Pijnacker-Nootdorp, 1 maart 2024 – Tijdens een raadsvergadering van de gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft de Partij voor de Di...

Lees verder

Betrokken persoon

Carla van Viegen

Carla is sinds 2014 fractievoorzitter PvdD. Zij wil dieren, milieu en kwetsbare groepen een stem geven en de gemeente groener maken!