Partij voor de Dieren wil vuur­werk­verbod in Pijnacker-Nootdorp


28 november 2018

Pijnacker-Nootdorp, 27 november 2018 – Driekwart van de inwoners van Pijnacker-Nootdorp wil dat de overlast van vuurwerk wordt ingeperkt. Dat blijkt uit een enquête die gehouden is door de lokale krant Telstar Online. De Partij voor de Dieren pleit daarom voor een vuurwerkverbod of ten minste een uitbreiding van het aantal vuurwerkvrije zones in de gemeente.

Gemeenten hebben van het Rijk de ruimte gekregen zelf te beslissen hoe vuurwerkoverlast kan worden tegengegaan, bijvoorbeeld door het instellen van een vuurwerkverbod. De lokale krant Telstar Online heeft hierover een enquête onder een grote groep inwoners gehouden. Daaruit kwam onder meer naar voren dat slechts 25 procent van hen alles bij het oude wil laten. Driekwart wil juist dat het afsteken van vuurwerk rond de jaarwisseling wordt ingeperkt.

Voor de Partij voor de Dieren in Pijnacker-Nootdorp is de vuurwerkoverlast voor mens, dier en milieu aanleiding bij burgemeester en wethouders te pleiten voor een algeheel vuurwerkverbod in de gemeente. En als dat er komt, of het gemeentebestuur daarvoor in de plaats eventueel een centrale vuurwerkshow wil laten houden.

Als het college van B&W geen algeheel vuurwerkverbod instelt, wil de Partij voor de Dieren dat het aantal vuurwerkvrije zones wordt uitgebreid. In dat geval wil de partij weten om welke gebieden het gaat. Ook vraagt de partij welke mogelijkheden het college nog meer ziet om de overlast van vuurwerk voor mens, dier en milieu in Pijnacker-Nootdorp te verminderen.

Carla van Viegen,fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp: ‘Het is wel duidelijk dat de overgrote meerderheid van de inwoners van onze gemeente de vuurwerkoverlast zat is. Veel mensen zien het liefst een totaal vuurwerkverbod. En anders in elk geval een sterke uitbreiding van zones waar geen vuurwerk mag worden afgestoken, bijvoorbeeld rond dierenverblijven.’.

Gerelateerd nieuws

Meer aandacht herplaatsing dieren in langdurige uitzichtloze opvangsituaties

Pijnacker-Nootdorp, 31 oktober 2018 – De gemeente zou meer kunnen doen bij het herplaatsen van dieren die langdurig in een di...

Lees verder

Partij voor de Dieren teleurgesteld over gang van zaken motie kinderpardon

Pijnacker-Nootdorp, 21 december 2018 –Donderdag 20 december heeft de Partij voor de Dieren een motie ingediend, waarin de bur...

Lees verder

Betrokken persoon

Carla van Viegen

Carla is sinds 2014 fractievoorzitter PvdD. Zij wil dieren, milieu en kwetsbare groepen een stem geven en de gemeente groener maken!