Zorgen over veiligheid van mens en dier vanwege toene­mende werkdruk politie


23 november 2019

Pijnacker-Nootdorp, 22 november 2019 – De Partij voor de Dieren in Pijnacker-Nootdorp maakt zich zorgen over de plaatselijke politiecapaciteit. De toenemende werkdruk en tekort aan personeel bij de politie kan ten koste gaan van de lokale veiligheid van mens en dier, denkt de partij.

De werkdruk van de politie neemt de laatste tijd steeds verder toe. Er moeten vaker en langer mensen worden beveiligd, er is politiebegeleiding nodig bij demonstraties, er moet meer mankracht naar de bestrijding van de zware criminaliteit etc. Ook gaan veel politiemensen de komende jaren met pensioen, terwijl er onvoldoende nieuwe agenten tijdig zijn opgeleid. Al die taken samen en een tekort aan personeel gaan mogelijk ten koste van de politie-inzet op gemeentelijk niveau, vreest de Partij voor de Dieren.

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft eerder deze week aangegeven dat de lokale politiechefs verantwoordelijk zijn voor de inzet en prioriteitstelling van de politie. Dat was voor de Partij voor de Dieren aanleiding om hierover vragen te stellen aan burgemeester en wethouders van Pijnacker-Nootdorp.

De partij wil van het gemeentebestuur weten of de toenemende werkdruk bij de politie en het tekort aan capaciteit momenteel ook op lokaal niveau speelt en wat daarvan de gevolgen zijn voor de gemeente. Ze vraagt zich af of de veiligheid van mens en dier in Pijnacker-Nootdorp nog wel voldoende is gewaarborgd.

Carla van Viegen, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Pijnacker-Nootdorp: ‘Pijnacker-Nootdorp heeft ook politiemensen met een taakaccent dierenpolitie, die regelmatig in actie komen. Die inzet komt in de knel als er andere prioriteiten worden gesteld, dus als agenten van hier vaker elders ingezet worden bij bijvoorbeeld demonstraties in Den Haag of voor beveiligingstaken. Dat gaat ten koste van de veiligheid van mens en dier in onze gemeente en dat baart ons zorgen’.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren: blij met gemeentelijke inzet voortbestaan wildopvang Delft

Den Haag, 17 oktober 2019 – De gemeente Pijnacker-Nootdorp gaat zich inzetten om sluiting van de wildopvang in Delft te voork...

Lees verder

Pijnacker-Nootdorp zet goede stap voorwaarts om dierenwelzijn te verbeteren

Pijnacker-Nootdorp, 26 juni 2020 – De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft een tienpuntenplan opgesteld om dierenwelzijn in Pijn...

Lees verder

Betrokken persoon

Carla van Viegen

Carla is sinds 2014 fractievoorzitter PvdD. Zij wil dieren, milieu en kwetsbare groepen een stem geven en de gemeente groener maken!