Partij voor de Dieren eens met raads­breed akkoord, maar niet met benoeming nieuwe wethouders college


23 april 2018

Pijnacker-Nootdorp, 23 april 2018 – De Partij voor de Dieren onderschrijft het raadsbrede akkoord van Pijnacker-Nootdorp, omdat het een duurzaam en sociaal akkoord is. Ook zijn er afspraken gemaakt over dierenwelzijn. Maar de partij is het niet eens met de voordracht van de vier wethouders van D66, CDA, VVD en Eerlijk Alternatief, want het nieuwe college vormt geen goede afspiegeling van de gemeenteraad.

De Partij voor de Dieren zal instemmen met het raadsbrede hoofdlijnenakkoord, dat is opgesteld na de gemeenteraadsverkiezingen van maart. Bij een dergelijk akkoord hebben alle partijen in de raad de komende vier jaar hun inbreng bij de uitvoering van het akkoord. Daardoor ontstaan wisselende meerderheden, omdat de uitvoering niet van tevoren is dichtgetimmerd. Dat vergroot het democratisch proces en verbetert de kwaliteit van de besluitvorming. Ook behouden alle partijen hierbij hun eigen identiteit.

Carla van Viegen, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Pijnacker-Nootdorp: ‘We gaan instemmen met het raadsbrede hoofdlijnenakkoord, omdat het duurzaam en sociaal is. Ook is het uitgangspunt dat er respectvol met dieren en de natuur wordt omgegaan. Verder worden de woonwijken vergroend en wordt elke gemeentelijke maatregel getoetst op duurzaamheid enmens- en diervriendelijkheid. Dat vinden wij belangrijke uitgangspunten’.

Over de voordracht van de vier nieuwe wethouders is de partij veel minder te spreken. Van Viegen: ‘De voorgestelde collegeleden van vier rechtse en middenpartijen doen geen recht aan het raadsbrede hoofdlijnenakkoord. Er worden nu minimaal zes zetels in de raad genegeerd, die samen één vijfde van de stemmers vertegenwoordigen. We zijn zeer teleurgesteld dat een meerderheid van de gemeenteraad bij de voordracht van de collegeleden niet kiest voor een goede afspiegeling van de raad’.

Gerelateerd nieuws

Biomassacentrale in Pijnacker slecht voor mens, dier en milieu

Pijnacker-Nootdorp, 4 april 2018 – De bouw van een biomassacentrale in Pijnacker is een slechte zaak voor mens, dier en milie...

Lees verder

Partij voor de Dieren: geen megalasershow en luide muziek in Dobbeplas

Pijnacker, 2 mei 2018 – De Stichting Pijnacker-Nootdorp Marketing, waar de gemeente Pijnacker-Nootdorp deel van uitmaakt, org...

Lees verder