Oorkondes voor (dieren)politie en brandweer voor inzet hulp aan dieren in nood


26 februari 2018

Pijnacker-Nootdorp, 25 februari 2018 – De (dieren)politie en brandweer van Pijnacker-Nootdorp kregen uit handen van Carla van Viegen van de Partij voor de Dieren een oorkonde overhandigd vanwege hun inzet voor dieren in nood.

Politie en brandweer hebben onder meer als taak om hulp te verlenen aan zowel mensen als dieren. Regelmatig verkeren in Pijnacker-Nootdorp dieren in nood. Zij krijgen hulp van politie of brandweer, die dieren redden die bijvoorbeeld in het water zijn gevallen of mishandeld of verwaarloosd zijn.

Hoewel dit dus tot de normale taken van de (dieren)politie en brandweer behoort, vindt de Partij voor de Dieren het belangrijk om hun goede werk op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Dat gebeurt door het uitreiken van een oorkonde van mededogen.

Fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Pijnacker-Nootdorp, Carla van Viegen: ‘Niet alleen mensen, maar ook dieren hebben soms hulp nodig. Dan is het fijn te weten dat de politie en de brandweer ook hen de nodige hulp en verzorging bieden. Brandweer- en politiemensen wagen regelmatig hun leven om levens van anderen te redden. Ook die van dieren. Met het uitreiken van een oorkonde van mededogen zetten we de brandweer en politie in het zonnetje en willen we hen een hart onder de riem steken vanwege hun belangrijke werk, ook voor dieren.’

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief