Partij voor de Dieren boos over kaalslag bosperceel Delfgauw


21 februari 2018

Pijnacker-Nootdorp, 21 februari 2018 – De Partij voor de Dieren is verbijsterd over de enorme kaalslag die plaatsvindt in een bosperceel langs de Rijksstraatweg in Delfgauw, gemeente Pijnacker-Nootdorp.

De partij heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het gemeentebestuur. Zo wil de partij weten of er voldaan is aan wettelijke voorwaarden, zoals de benodigde kapvergunningen, waarom deze kaalslag plaatsvindt, hoeveel bomen er worden gekapt en of er voor elke gekapte boom een nieuw exemplaar wordt geplant. Ook vraagt de partij zich af of er rekening is gehouden met de daar levende dieren.

Fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Pijnacker-Nootdorp, Carla van Viegen: ‘We vinden dat er veel te rigoureus te werk wordt gegaan. Dit is geen uitdunnen, maar een complete kaalslag. Mogelijk is in het verleden onvoldoende onderhoud gepleegd, waardoor nu deze kaalslag plaatsvindt. We willen in de toekomst een dergelijke aantasting van de natuur voorkomen door voldoende en tijdig onderhoud te plegen. Dit levert winst op voor wilde dieren, de natuur en voor de mensen.”

Gerelateerd nieuws

Aftrap campagne Partij voor de Dieren Pijnacker-Nootdorp: drastische vergroening noodzakelijk

Vertoning documentaire The Nature of Cities met Kamerlid Esther Ouwehand Aftrap campagne Pijnacker-Nootdorp: drastische vergr...

Lees verder

Oorkondes voor (dieren)politie en brandweer voor inzet hulp aan dieren in nood

Pijnacker-Nootdorp, 25 februari 2018 – De (dieren)politie en brandweer van Pijnacker-Nootdorp kregen uit handen van Carla van...

Lees verder