Partij voor de Dieren: zaken doen met 'eerlijke' banken


14 november 2014

Pijnacker-Nootdorp, 15 november 2014 – De Partij voor de Dieren vindt dat de gemeente Pijnacker-Nootdorp alleen zaken moeten doen met ‘eerlijke’ banken. Dat zijn banken die onder meer rekening houden met mensenrechten, dierenwelzijn, natuur en milieu.

De Partij voor de Dieren in Pijnacker-Nootdorp vindt het belangrijk dat de gemeente zaken doet met banken die hoog scoren op de Eerlijke Bankwijzer. Dergelijke banken investeren hun geld in mens- en diervriendelijke bedrijven en industrieën, dus niet in bijvoorbeeld kinderarbeid, intensieve veehouderij of wapenindustrie.

De partij wil daarom van het college van Burgemeester en Wethouders weten met welke banken de gemeente Pijnacker-Nootdorp zaken doet. Ook vraagt ze in hoeverre het gemeentebestuur maatschappelijke zaken als mensenrechten, wapenindustrie, vervuilende energie en dierenwelzijn laat meewegen in de keuze voor of het behouden van een relatie met een bank of banken.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren boekt resultaten voor dieren, natuur en milieu

Pijnacker-Nootdorp, 17 oktober 2014 – De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Pijnacker-Nootdorp heeft ...

Lees verder

Partij voor de Dieren wil afschaffing hondenbelasting

Pijnacker – 28 november 2014 – De Partij voor de Dieren in Pijnacker Nootdorp heeft op 27 november 2014 tijden...

Lees verder