Inbreng Raad Oordeel­vorming Hart van Nootdorp


11 juni 2020

a. Notitie uitgangspunten varianten Hart van Nootdorp inclusief scenariostudie

Scenario 2 heeft onze absolute voorkeur want:

• het leidt tot 25 woningen meer, waarvan 12 sociale huurwoningen meer

• het is voor bestaande bewoners aangenamer, want er kan een ruimere invulling van de vrije groene ruimte rond hun complex plaatsvinden

• De kosten voor de gemeente zijn onder de streep aanzienlijk lager, ook als er nog kosten voor 24 parkeerplaatsen bijkomen.

• het nieuwe IKC is eerder klaar

• de totale projectduur is korter

• Qua geluidsoverlast zijn meer mogelijkheden om er iets tegen te doen

Indien voor scenario twee wordt gekozen, zijn we ook akkoord met de nota van uitgangspunten.

Tijdens de beeldvorming heb ik het ondergronds of semi-ondergrond parkeren voor bouwdeel B genoemd. Welk probleem lossen we hiermee op vroeg de wethouder toen. Het antwoord is simpel. Op deze manier koop je ruimte in een gebied waar de ruimte de beperkende factor in de uitvoering kan zijn. Net als in bouwdeel C trouwens. Door de mogelijkheid van ondergronds parkeren te beschouwen, krijg je een extra knop om aan te draaien in de ontwerpfase. Hoe meer parkeerplekken ondergronds, hoe meer groen of woningen bovengrond. En natuurlijk snappen wij ook wel dat niet alles ondergrond kan en er een kostenoptimum is, maar we willen sterk aandringen deze optie niet nu al van tafel te vegen.

Het voorontwerp bestemmingsplan overslaan is akkoord wat onze fractie betreft. Er is genoeg voorwerk/afstemming geweest vinden wij en er gaat ook nog aanvullende participatie plaatsvinden.

Interessant voor jou

Bijdrage IKC Huisvestingsplan Pijnacker

Lees verder

Bijdrage Evaluatienota Dierenwelzijn 2016 Pijnacker-Nootdorp

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Betrokken persoon

Annemieke Hulsbergen

Nootdorper Annemieke Hulsbergen is raadslid van buiten de raad en zet zich in voor dierenwelzijn, een groene gemeente en duurzame energie.