Vragen over bed-bad-brood regeling


4 mei 2015

Pijnacker-Nootdorp, 4 mei 2015 – De Partij voor de Dieren heeft aan het College van B&W schriftelijke vragen gesteld over de bed-bad-brood regeling voor uitgeprocedeerde asielzoekers in Pijnacker-Nootdorp.

Landelijk is door het kabinet onlangs een akkoord gesloten over de bed-bad-brood regeling. De partij wil weten hoeveel uitgeprocedeerde asielzoekers in de gemeente gebruik hebben gemaakt van de regeling, waar de opvang is geregeld en wat de consequenties zijn van het landelijke bed-bad-brood akkoord en wat het standpunt van het College hierin is.

Honger, droogte, klimaatverandering met als gevolg conflicten en oorlog, zorgen ervoor dat mensen massaal op drift raken. Hun problemen zijn verbonden met onze welvaart.
Mensen die ver van huis bodemschatten uitputten in ontwikkelingslanden. Voedsel halen uit arme landen waar enorme droogte heerst. Regenwouden kappen om veevoer te verbouwen. De wijze van westerse consumptie zorgt ervoor dat we meer consumeren dan de aarde aankan met als gevolg voedselschaarste, droogte, ontbossing. Ze zorgen voor conflicten, oorlogen en vluchtelingenstromen.

Fractievoorzitter Carla van Viegen: “Onze welvaart steunt op de schouders van de allerzwaksten en op de voorraden van toekomstige generaties. We mogen niet wegkijken voor de planeetbrede problematiek van mensen die om urgente redenen hun land moeten ontvluchten en vragen om bed, bad en brood. We moeten zorgen voor een humane en waardige opvang van mensen die tegen wil en dank hun land moeten ontvluchten.”

Gerelateerd nieuws

Waarborg relatie huiselijk geweld en dierenmishandeling

Pijnacker-Nootdorp, 2 mei 2015 – De Partij voor de Dieren heeft tijdens de gemeenteraadsvergadering van 30 april jl. ervoor g...

Lees verder

Komst circus met olifant in strijd met gemeentelijk beleid

Pijnacker-Nootdorp, 4 juli 2015 – De Partij voor de Dieren heeft aan het College van Burgemeester en Wethouders vragen gestel...

Lees verder