Partij voor de Dieren wil meer vuur­werk­vrije zones en strenger toezicht op vuur­werk­regels


10 december 2014

Pijnacker-Nootdorp, 10 december 2014 – De Partij voor de Dieren pleit voor meer vuurwerkvrije zones in Pijnacker-Nootdorp. Ook zou de politie streng moeten toezien op de regel dat op 31 december pas vanaf 18.00 uur vuurwerk mag worden afgestoken.

In heel Nederland gelden er dit jaar strengere regels voor de verkoop en het afsteken van vuurwerk. Zo mag er op Oudejaarsdag niet meer vanaf 10.00 uur, maar pas vanaf 18.00 uur vuurwerk worden afgestoken. Ook hebben minstens negentien gemeenten vuurwerkvrije zones ingesteld, onder meer in de buurt van scholen, verzorgingshuizen, dierenasiels en kinderboerderijen.

Ook in Pijnacker-Nootdorp mag op 31 december dus pas vanaf 18.00 uur vuurwerk worden afgestoken. De Partij voor de Dieren in deze gemeente wil van het college van Burgemeester en Wethouders weten of de politie extra mankracht gaat inzetten om te controleren of iedereen zich aan die regel houdt en of er extra gecontroleerd wordt op zwaar en illegaal vuurwerk. En zo ja, op welke wijze dat gebeurt en zo nee, waarom dat niet het geval is.

In Pijnacker-Nootdorp geldt al een verbod om vuurwerk af te steken in een straal van 100 meter rond verzorgings- en verpleegtehuizen en kerken. De Partij voor de Dieren pleit er voor om, net als in andere gemeenten, op meer plekken een vuurwerkvrije zone in te stellen, bijvoorbeeld in de buurt van plaatsen waar dieren gehouden worden, zoals maneges, pensionstallen en boerderijen, scholen, monumentale panden en winkelcentra. Als de gemeente dat niet van plan is, wil de partij weten waarom niet.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren: spaar de bomen in Pijnacker

Pijnacker-Nootdorp, 29 november 2014 – De Partij voor de Dieren in Pijnacker-Nootdorp maakt zich zorgen over de bomenka...

Lees verder

Partij voor de Dieren: geen bomenkap Vrouwtjeslant in Nootdorp

Pijnacker-Nootdorp, 14 januari 2015 – De Partij voor de Dieren in Pijnacker-Nootdorp maakt zich zorgen over de geplande...

Lees verder