Bijdrage oordeel Verza­melplan 2020-2021


8 september 2022

Groene Hof

De ontwikkeling Groene Hof moet binnen de grenzen van het provinciale ruimtelijke beleid worden ontwikkeld en wij vragen ons af of dit nog steeds het geval is na het aannemen van het amendement op 21 april om de beeldkwaliteitseisen eruit te halen.

Het gevaar is groot dat in de toekomst ook de tussenliggende groene ruimte tussen de woningen toch bebouwd gaat worden, want over 10 jaar weet lang niet iedereen meer dat dit valt onder de RvR regeling. Hoe borgt het college dat de vrijgekomen ruimte ook daadwerkelijk groen blijft? Ik kom zo bij de Katwijkerlaan, waar ook al getornd wordt aan de vrijgekomen ruimte.

Zuideindseweg en Oude Leede

We maken ons zorgen over de woningbouw uitbreiding in het landelijke gebied van Ontwikkeling Zuideindseweg en Oude Leede. Dit gebied moet open blijven, maar wordt geleidelijk aan steeds meer volgebouwd met huizen. Dat geldt overigens ook voor de Noordeindseweg, waar een complete villawijk is neergezet.

Katwijkerlaan naast 50a en Keulseweg 8-10 te Pijnacker

Ook is de PvdD het niet eens met de wijziging Katwijkerlaan 50A,omdat het hier gaat om bebouwing van RvR grond wat open moet blijven. Dit hebben we ook al eerder aangegeven.

Samengevat: De PvdD heeft al eerder zorgen geuit over de toepassing van de RvR regeling, waarbij o.i. de ruimtelijke kwaliteit lang niet altijd verbetert en er steeds meer woningen bijkomen in het buitengebied.

Onze fractie zal dan ook niet instemmen met dit verzamelplan, dat veelal bestaat uit uitvoeringen van de RvR regeling.

Carla van Viegen
Partij voor de Dieren
Pijnacker-Nootdorp

Interessant voor jou

Bijdrage oordeelsvormende raad

Lees verder

Bijdrage oordeel Startnotitie Integraal Veiligheidsplan 2023 – 2026

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Betrokken persoon

Carla van Viegen

Carla is sinds 2014 fractievoorzitter PvdD. Zij wil dieren, milieu en kwetsbare groepen een stem geven en de gemeente groener maken!