Carla van Viegen


Carla is sinds 2014 frac­tie­voor­zitter PvdD. Zij wil dieren, milieu en kwetsbare groepen een stem geven en de gemeente groener maken!

Carla van Viegen (1959) is sinds 2007 actief voor de Partij voor de Dieren als Statenlid in Zuid-Holland. Steeds meer taken worden door Rijk en Provincie overgedragen aan gemeenten. Daarom wordt de gemeentelijke politiek steeds belangrijker. Middels de politieke weg kan er volgens Carla veel bereikt worden voor dieren, natuur en milieu via beïnvloeding van het gemeentelijke beleid door het stellen van vragen, wijzingsvoorstellen en via de media. Thema's waarvoor Carla zich in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp wil inzetten zijn bijvoorbeeld de opvang van gevonden dieren en zwerfdieren, vergroening van de gemeente, meer natuur, stadslandbouw, schoon water, schone lucht en een schone bodem.

Gerelateerd

Partij voor de Dieren eist ophel­dering na dood­ge­reden manne­tjes­zwaan

Pijnacker-Nootdorp, 30 april 2024 – Naar aanleiding van het tragische incident waarbij een mannetjeszwaan in Nootdorp is doodgereden, heeft de Partij voor de Dieren Pijnacker-Nootdorp vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Het mannetje werd doodgereden op het Oosteinde in Nootdorp, terwijl het vrouwtje op dat moment op het nest zat te broeden met maar liefst negen eieren. ...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws