Bijdrage Start­no­titie Cultuur


22 maart 2019

De Partij voor de Dieren is blij met deze Startnotitie. Kunst, cultuur en muziek zorgen voor een verrijking van het leven en geven zingeving en inhoud aan de immateriƫle waarden in onze samenleving. Het budget voor kunst, cultuur en erfgoed mag voor ons dan ook nog wel worden verhoogd..

In de beeldvormende vergadering heb ik gevraagd om mensen vanuit de muziekwereld en poppodia te betrekken als stakeholders om input te leveren voor de cultuurnota. We vinden het belangrijk dat ook deze doelgroep een goede plaats krijgt in het gemeentelijke cultuurbeleid. We zijn benieuwd naar de uitkomsten van de inspraak en zien uit naar een inhoudelijke bespreking van de nota. Het bedrag van 10.000 euro voor het organiseren van een bijeenkomst vinden we aan de hoge kant en we vragen het college hier nog eens kritisch naar te kijken. In elk geval kan de Partij voor de Dieren nu instemmen met het vrijgeven van de nota voor inspraak, maar nog niet met de inhoud ervan. We willen ons niet vastlegen op de inhoud en wijzigingsmogelijkheden open laten naar aanleiding van de input op de nota.

Wij staan voor:

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Betrokken persoon

Carla van Viegen

Carla is sinds 2014 fractievoorzitter PvdD. Zij wil dieren, milieu en kwetsbare groepen een stem geven en de gemeente groener maken!