Finan­ciering nieuwbouw sporthal Jan Janssen hal


10 januari 2019

De Partij voor de Dieren is het eens met sloop en nieuwbouw van de sportaccomodatie Jan Janssenhal! Vanuit het oogpunt van duurzaamheidseisen aan het gebouw, de toenemende behoefte aan sportfaciliteiten en ook het feit dat bewegen gezond is, vinden we een goede sportaccomodatie belangrijk. Integratie met IKC en onderwijs vinden we ook een prima voorstel. Maar…..niet op de plek van de oude brandweerkazerne. De PvdD wil dat de voormalige brandweerkazerne in Nootdorp wordt omgebouwd tot een duurzaam, energieneutraal en betaalbaar appartementencomplex met één– en tweepersoonsappartementen, waarbij ernaar gestreefd wordt om jongere en oudere generaties meer te integreren. De oude brandweerkazerne is een mooie locatie, gelegen in het centrum van Nootdorp, en daarom uitstekend geschikt voor woningbouw en een duurzaam appartmentencomplex.

We pleiten ervoor dat er eerst een integrale gebiedsvisie komt om een integrale afweging te kunnen maken van de bestemming van onder andere de oude brandweerkazerne en de Jan Janssenhal.

De Partij voor de Dieren vindt dat de Jan Janssenhal kan worden gesloopt en prima nieuwgebouwd kan worden op dezelfde plek. Er kan tijdens de nieuwbouw een tijdelijke sporthal worden geplaatst, zodat het sporten doorgang kan vinden.

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Betrokken persoon

Carla van Viegen

Carla is sinds 2014 fractievoorzitter PvdD. Zij wil dieren, milieu en kwetsbare groepen een stem geven en de gemeente groener maken!