Meer betaalbare woningen voor starters door herge­bruik leeg­staande gebouwen


2 maart 2021

Pijnacker-Nootdorp, 2 maart 2021 – Pijnacker-Nootdorp zou leegstaande gebouwen en winkels kunnen laten ombouwen tot betaalbare starterswoningen voor jongeren. Dat stelt de Partij voor de Dieren in vragen aan het gemeentebestuur van Pijnacker-Nootdorp.

De Partij voor de Dieren heeft het gemeentebestuur gevraagd een inventarisatie te maken van de leegstaande gebouwen, zoals bedrijfs- en kantoorpanden en winkels in Pijnacker-Nootdorp. Vervolgens kan worden gekeken welke panden geschikt zijn om om te bouwen tot betaalbare woningen voor jonge mensen en starters. De partij vraagt het gemeentebestuur vervolgens in gesprek gaan met geïnteresseerde projectontwikkelaars om te bekijken wat de mogelijkheden zijn.

In de gemeente Schiedam koopt een ontwikkelaar al leegstaande gebouwen op en bouwt ze om tot betaalbare woningen: 'Niet slopen, slopen, slopen, maar hergebruiken’, zo is daar het motto. In navolging van Schiedam kan ook de gemeente Pijnacker-Nootdorp kansen benutten om meer betaalbare woningen te realiseren door leegstaande gebouwen te hergebruiken voor woningen: een win-win situatie.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren Pijnacker-Nootdorp wil blijvend landelijk vuurwerkverbod

Pijnacker-Nootdorp, 4 januari 2021 – Er moet een blijvend landelijk vuurwerkverbod komen. Daarnaast moet er een verbod komen ...

Lees verder

Gemeenteraad Pijnacker-Nootdorp in gesprek met jongeren

Pijnacker-Nootdorp, 28 april 2021 – Op dinsdag 18 mei a.s. wil de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp graag in gesprek met jo...

Lees verder

Betrokken persoon

Carla van Viegen

Carla is sinds 2014 fractievoorzitter PvdD. Zij wil dieren, milieu en kwetsbare groepen een stem geven en de gemeente groener maken!