Schrif­te­lijke vragen Terrassen Pijnacker-Nootdorp


Indiendatum: mei 2020

Het ziet ernaar uit dat de terrassen per 1 juni a.s. weer open mogen. Om horecaondernemers in staat te stellen om veilig -conform de richtlijnen - open te gaan en tegelijkertijd extra ruimte te bieden voor herstel van de omzet, hebben wij namens de gehele raad de volgende vragen opgesteld:

1. Is het mogelijk om – voor horecaondernemers die dat willen en in samenspraak met omwonenden - extra terrasruimte te creëren op versteend gebied? We denken hierbij aan plekken waar daadwerkelijk 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Zoals De Parade in Nootdorp of het Raadhuisplein in Pijnacker.

2. Gaat de gemeente contact zoeken met horeca ondernemers om naar oplossingen te kijken om het terras te vergroten, inclusief maatwerk oplossingen voor de kleinere locaties? Denk daarbij aan het plaatsen van extra tafels op nabij gelegen parkeervakken of bij buren (winkeliers) wanneer zij gesloten zijn om op deze manier tijdelijk het terras te vergroten op bijvoorbeeld avonden en weekend dagen?

3. In hoeverre is de gemeente al in overleg met ondernemers om problemen in kaart te brengen en zo mogelijk gezamenlijk naar oplossingen te zoeken.

4. Wanneer extra terrasruimte mogelijk is, kan dat dan zonder extra administratieve en financiële belasting voor de ondernemers?

Met vriendelijke groet,

Damiën van Herk (Eerlijk Alternatief)
Barend van der Kraats (D66)
Jim de Bruijn (VVD)
Janneke Verwijmeren (CDA)
Marieke van Bijnen (Progressief Pijnacker-Nootdorp)
Bernard Minderhoud (Gemeente belangen)
Carla van Viegen (Partij voor de Dieren)
Cock Weerheim (Christen unie SGP)
Harald van Zielst (Trots)

Indiendatum: mei 2020
Antwoorddatum: 19 mei 2020

Klik hier voor de antwoorden.

Wij staan voor:

Interessant voor jou

Technische vragen IKC Huisvestingsplan Pijnacker

Lees verder

Technische vragen ontwerpbegroting 2021 ODH

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Betrokken persoon

Carla van Viegen

Carla is sinds 2014 fractievoorzitter PvdD. Zij wil dieren, milieu en kwetsbare groepen een stem geven en de gemeente groener maken!